Rowan Park
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Siirry alas
avatar
Rowan Park
Admin
Viestien lukumäärä : 19
Join date : 23.03.2021
https://rowanpark.forumotion.eu

Gaian päiväkirja Empty Gaian päiväkirja

Ti Huhti 13, 2021 4:10 pm
Kenttäratsastajan koulutreenit, 13.4.2021
Michael Groos (VRL-12679)

Michael seurasi siskoaan maneesiin, josta he olivat vähän aikaa sitten yhdessä siivonneet esteet pois. Mikähän päähänpisto oli lähteä yhdessä kisamatkalle? Tie tähtiin -kilpailu sarja kuitenkin kuulosti houkuttelevalta, vaikkei siinä kilpailtukaan kenttäratsastuksessa.

Michael ja Emile nousivat ruunikoiden ratsujensa selkiin ja aloittivat itsenäiset alkuverryttelyt. Michaelin mielestä Emile olisi voinut valita jonkun osaavamman ratsun kuin nuoren orin, mutta hän kunnioitti siskonsa päätöstä ja piti suunsa kiinni asiasta.

Gaia, nuori estetamma tuntui tahmealta ja Michael joutui käskemään tammaa liikkumaan eteenpäin. Kouluratsastus oli molempien mielestä tylsää, mutta Michael oli asennoitunut harjoittelemaan kilpailujen takia. Alkukäyntien lomaan Michael alkoi jo verryttelemään tammaa kokoamalla, pysähdyksin ja eri ratsastusradan teitä käymällä lävitse.

Ensimmäisenä Michael lähti hakemaan hyviä, tarkkoja siirtymiä raviin ja takaisin käyntiin. Gaia olisi mielellään juossut pois alta, kuitenkin siirtymät paranivat koko ajan. ”Se on ihan virkkuukoukkuna” Emile huikkasi veljelleen, joka oli juuri saanut tamman takaisin käyntiin. Sitä Michael oli pelännytkin, että Gaia valahtaa heti etupainoiseksi.

Takapään aktivointiin Michael alkoi tehdä voltteja ja ratsastamaan takajalkoja paremmin aktiivisiksi. Volttien välissä mies teetti Gaialla pohkeenväistöjä. ”Alkaa näyttää jo paremmalta!” Emile huikkasi ohittaessaan Michaelin. Seuraavana, ennen välikäyntejä, Michael otti muutaman laukkanoston molempiin suuntiin ja jatkoi ravissa volttien ja pohkeenväistöjen tekemistä muutamien kierrosten ajan.

Käyntipätkän jälkeen Michael alkoi harjoitella radan elementtejä. Alkutervehdyksen mies sai ottaa useaan kertaan, ennen kuin Gaia suostui ravaamaan suoralla linjalla, vaikka pysähdys onnistuikin hyvin alusta asti. Avotaivutuksen löytyminen oli vähän hakusessa, joten sitä ratsukko sai treenata muutaman kerran enemmän kuin alkutervehdyksen suoruutta. Puolivoltit ja suunnan muutos sujuivat hyvin, joten parin kerran treeni riitti siihen oikein hyvin. Toiseen suuntaan avotaivutus löytyi helpommin ja Gaia alkoi ravissa kokoamaan itseään paremmin. Keskiraviin sai hieman patistaa tammaa, mutta muutamalla harjoituksella sekin onnistui.

Keskikäynti tuntui hyvältä heti, mutta takaosakäännöksissä olisi saanut olla enemmän pontta. Laukannostot olivat alkuun hutiloituja ja kiireisiä, joten Michael joutui ottamaan useamman yrityksen saadakseen tasapainoisen laukan, jota pystyi hyvin työstämään. Laukan vaihto käynnin kautta alkuun tuotti pari raviaskelta, mutta niistäkin selvittiin. Puolivoltit olivat hieman haasteellisia ja meinasivat muuttua puoli ellipseiksi. Ympyrä harjoitusravissa ja ravi pitkin ohjin sujuivat hyvin ja lopputervehdys oli paljon suorempi, kuin alkutervehdyksen ensimmäiset harjoitukset.

Radan läpikäynnin jälkeen Michael perehtyi vielä paremmin haastaviin kohtiin: avotaivutuksin, laukkavoltteihin ja takaosakäännöksiin. Loppukäynnit ratsukot suorittivat maastossa.
Takaisin alkuun
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa